- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 40 wyświetleń
Składniki:
- 500 g piersi kurczaka
- 1 papryka
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 1/2 puszki pomidorów z puszki
- kilka plasterków żółtego sera
- placki tortilli
- sól czosnkowa
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka masła
- pieprz
- sok z cytryny
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka bazylii
Przygotowanie:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Przypraw słodką papryką, solą czosnkową i bazylią, skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce.
- Paprykę pokrój w paski, usmaż (aż będzie miękka) na rozgrzanym maśle i oleju. Dodaj mięso i dobrze usmaż.
- Dodaj pomidory i duś przez chwilę (aż większość płynu wyparuje).
- Zdejmij z ognia, dodaj kukurydzę, ketchup i majonez. W razie potrzeby przypraw solą i pieprzem.
- Na placki tortilli wykładaj po 2-3 plasterki żółtego sera, na to farsz. Zwinięte tortille pogrzej w mikrofali albo w piekarniku.
Wskazówki:
- Do farszu można też dodać cebulę.
Żródło przepisu:
Mniam