Składniki:
- dwie gotowe tortille
- puszka tuńczyka
- dwa ugotowane na twardo jajka
- łyżka majonezu
- dwa plasterki żółtego sera
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik (jeśli masz taką opcję, włącz tylko górne grzanie).
- Jajka obierz i posiekaj w kostkę, dodaj odsączonego tuńczyka, majonez, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Wyłóż połowę nadzienia na jedną tortillę, zwiń w rulon. Wierzch wyłóż plasterkiem żółtego sera. Drugą połowę nadzienia wyłóż na drugą tortillę, zwiń, na wierzch wyłóż resztę żółtego sera.
- Tortille ułóż na blaszce.
- Włóż do piekarnika.
- Zapiekaj do momentu aż ser się rozpuści.
Wskazówki:
- Jeśli, tak jak my, planujesz zjeść tortillę z nadzieniem z tuńczyka na śniadanie, ugotuj jajka wcześniej (poprzedniego dnia). W ten sposób zaoszczędzisz dużo czasu rano.
- Do nadzienia możesz dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę i kukurydzę z puszki.
0
Skomentuj
Wpisy blogowe z tym przepisem:
Tuńczyk na śniadanie
Niedziela - piękny dzień, między innymi dlatego, że rano można przeznaczyć na śniadanie trochę więcej czasu niż w ciągu tygodnia. W ramach urozmaicenia, ale też pozbywania się zapasów z lodówki, dzisiaj na śniadanie zjedliśmy tortillę z tuńczykiem. Gdybyśmy ugotowali jajka wczoraj wieczorem, przygotowalibyśmy ją w ciągu 10-15 minut... Ale i tak nie było źle (jeśli chodzi o czas), a jeszcze lepiej jeśli chodzi o walory smakowe. Polecamy tortillę z tuńczykiem na śniadania, ale też na szybką kolację.