Tortilla z tuńczykiem

Składniki: 
  • dwie gotowe tortille
  • puszka tuńczyka
  • dwa ugotowane na twardo jajka
  • łyżka majonezu
  • dwa plasterki żółtego sera
  • pieprz
  • sól
Przygotowanie: 
  1. Rozgrzej piekarnik (jeśli masz taką opcję, włącz tylko górne grzanie).
  2. Jajka obierz i posiekaj w kostkę, dodaj odsączonego tuńczyka, majonez, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Wyłóż połowę nadzienia na jedną tortillę, zwiń w rulon. Wierzch wyłóż plasterkiem żółtego sera. Drugą połowę nadzienia wyłóż na drugą tortillę, zwiń, na wierzch wyłóż resztę żółtego sera.
  4. Tortille ułóż na blaszce.
  5. Włóż do piekarnika.
  6. Zapiekaj do momentu aż ser się rozpuści.
Wskazówki: 
  • Jeśli, tak jak my, planujesz zjeść tortillę z nadzieniem z tuńczyka na śniadanie, ugotuj jajka wcześniej (poprzedniego dnia). W ten sposób zaoszczędzisz dużo czasu rano.
  • Do nadzienia możesz dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę i kukurydzę z puszki.
up
151 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: 

Wpisy blogowe z tym przepisem:

Tuńczyk na śniadanie

Niedziela - piękny dzień, między innymi dlatego, że rano można przeznaczyć na śniadanie trochę więcej czasu niż w ciągu tygodnia. W ramach urozmaicenia, ale też pozbywania się zapasów z lodówki, dzisiaj na śniadanie zjedliśmy tortillę z tuńczykiem. Gdybyśmy ugotowali jajka wczoraj wieczorem, przygotowalibyśmy ją w ciągu 10-15 minut... Ale i tak nie było źle (jeśli chodzi o czas), a jeszcze lepiej jeśli chodzi o walory smakowe. Polecamy tortillę z tuńczykiem na śniadania, ale też na szybką kolację.