Kuchenne Przygody

Tost z pastą pomidorową

Składniki: 

  • 2-3 świeże pomidory obrane ze skórki i oczyszczone z nasionek
  • 12 dag startego żółtego sera
  • mała cebula drobno posiekana
  • 2 łyżki drobnej tartej bułki
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • 2 bułeczki przecięte na pół

Przygotowanie: 

  1. Pomidory rozdrobnij (najwygodniej to zrobisz blenderem).
  2. Dodaj pozostałe składniki.
  3. Podgrzej, mieszając, jednak nie dopuszczaj do wrzenia.
  4. Bułeczki podgrzej na suchej patelni z obu stron. Posmaruj przygotowaną masą.
  5. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Wskazówki: 

  • Tosty możesz posypać bazylią.

Żródło przepisu: 

Mniam