Kuchenne Przygody

Tropikalna sałatka owocowa z jogurtem i migdałami

Składniki: 

  • 1 puszka owoców tropikalnych
  • 1 szklanka winogron jasnych
  • 1 szklanka czarnych jagód (borówek)
  • 1 nektarynka
  • 100 ml jogurtu naturalnego (gęstego)
  • 1 łyżka dżemu morelowego
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych

Przygotowanie: 

  1. Płatki migdałowe upraż na złoto na suchej patelni.
  2. Owoce tropikalne odsącz z zalewy.
  3. Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół. W razie potrzeby usuń pestki.
  4. Nektarynkę umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  5. Borówki umyj i osusz.
  6. Jogurt naturalny wymieszaj z dżemem. Dodaj resztę składników, wymieszaj.

Wskazówki: 

  • Dobór owoców jest dość elastyczny 🙂 Na pewno pasować będą truskawki.

Mniam