- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 1 puszka owoców tropikalnych
- 1 szklanka winogron jasnych
- 1 szklanka czarnych jagód (borówek)
- 1 nektarynka
- 100 ml jogurtu naturalnego (gęstego)
- 1 łyżka dżemu morelowego
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
Przygotowanie:
- Płatki migdałowe upraż na złoto na suchej patelni.
- Owoce tropikalne odsącz z zalewy.
- Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół. W razie potrzeby usuń pestki.
- Nektarynkę umyj, osusz i pokrój w plasterki.
- Borówki umyj i osusz.
- Jogurt naturalny wymieszaj z dżemem. Dodaj resztę składników, wymieszaj.
Wskazówki:
- Dobór owoców jest dość elastyczny 🙂 Na pewno pasować będą truskawki.
Mniam