Kuchenne Przygody

Wegańskie tosty francuskie z owocami

Składniki: 

  • 4-6 kromek chleba
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1-2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 100 g winogron
  • 100 g truskawek
  • 2 banany

Przygotowanie: 

  1. Wymieszaj mleko sojowe z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem.
  2. Chleb zamocz z obu stron w mieszance mleczno-mącznej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  3. Podawaj z pokrojonymi owocami.

Wskazówki: 

  • Jeśli chcesz, możesz posypać tosty cukrem pudrem.

Żródło przepisu: 

Vegan Cookbook – Breakfast, Rachel Frank, s. 45

Mniam