Wołowina w czerwonym winie

Składniki: 
  • 500 g wołowiny pokrojonej w kostkę Beef Master
  • 200 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • garść rodzynek
  • 3 cebule pokrojone w ćwiarteczki
  • 100 g małych pieczarek
  • 2 marchewki pokrojone w talarki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • świeży tymianek
  • pieprz
  • słodka papryka do smaku
  • olej do smażenia
Przygotowanie: 
  1. Wołowinę smaż na głębokiej patelni ok. 5 min. 
  2. Dodaj warzywa, przyprawy, rodzynki. 
  3. Całość podlej czerwonym winem. Przykryj pokrywką. 
  4. Duś na małym ogniu ok. 90 min. 
  5. Podawaj z podgrzaną bagietką. 
  6. Posyp świeżym tymiankiem.
Wskazówki: 
  • Zamiast wołowiny możesz użyć też czerwonego mięsa drobiowego (np. z udek indyka).
  • Podczas duszenia, mogą wyparować wszystkie płyny - w razie potrzeby uzupełnij je (dolej wina lub wody).
Żródło przepisu: 

kuchnialidla.pl

up
139 users have voted.