- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 49 wyświetleń
Składniki:
- 2 dzwonka z łososia
- 2 marchewki
- 1 por
- masło
- przyprawa do ryb
Przygotowanie:
- Łososia obierz ze skórki, lekko go posól i posyp przyprawą do ryb.
- Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Pora umyj, odetnij zbędne części i pokrój w cienkie półplasterki. Do warzyw dodaj przyprawę do ryb i wymieszaj.
- Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.
- Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
- Podawaj z ryżem.
Wskazówki:
Por można dla odmiany zastąpić pietruszką (korzeniem).
Żródło przepisu:
Mniam