Kuchenne Przygody

Truskawki z serkowym nadzieniem – genialne w swojej prostocie

Składniki: 

  • truskawki (ok. 500 g)
  • serek kremowy Apetina naturalny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • kilka ciastek owsianych

Przygotowanie: 

  1. Truskawki umyj, odetnij szypułki i wydrąż specjalną łyżeczką albo nożem miejsce na nadzienie.
  2. Serek utrzyj z cukrem pudrem i aromatem waniliowym na puszystą masę.
  3. Ciastka pokrusz.
  4. Serkowe nadzienie przełóż do szprycy albo woreczka do kremów i nakładaj do wydrążonych truskawek.
  5. Posyp pokruszonymi ciastkami.

Robi się w kilka chwil, a wrażenia smakowe? Niezapomniane.

Prosto, szybko i przepysznie! 🙂

Wskazówki: 

  • Jeśli chcesz podać truskawki ułożone „na stojąco”, wystarczy, że obetniesz spiczastą końcówkę.

Przepis bierze udział w konkursie:

Mniam