Klasyczna lasagne
Składniki: 60-70 dag mięsa mielonego 2 średniej wielkości cebule 1-2 marchewki 1 nieduża pietruszka (korzeń)
Warzywny stir-fry z makaronem ryżowym
Składniki: 2 łyżki oleju kawałek imbiru o długości kciuka, starty na tarce czerwone chili drobno
Jogurtowy przekładaniec z bananami i orzechami na zdrowe śniadanie
Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 6 kruchych ciastek (np. owsianych) 2 banany 4 łyżki zmielonych
Placuszki z quinoą i kukurydzą
Składniki: 1 szklanka nieugotowanej quinoi (najlepiej kolorowej) 1 cebula olej do smażenia 1 puszka kukurydzy
Boeuf Bourguignon czyli wołowina po burgundzku
Składniki: 175 g boczku 2 łyżki oleju 900 g wołowiny sól pieprz 12 małych szalotek
Aromatyczne, mięciutkie ziołowe żeberka
Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 2 łyżeczki ziół prowansalskich 4 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej
Orientalny kurczak z warzywami
Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka
Pieczona owsianka na zdrowe śniadanie – z marchewką i ananasem
Składniki: 2 szklanki płatków owsianych ¼ szklanki otrębów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka
Pieczona owsianka bananowa z masłem orzechowym
Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki brązowego cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2
Murzynek jaglany
Składniki: 180 g kaszy jaglanej + 250 ml wody 110 ml mleka 110 g cukru