Tortille i wrapy
Jeżeli masz ochotę na szybki, ale też bardzo pożywny obiad, to idealną propozycją okażą się proste przepisy na tortille i wrapy. W mojej karierze miałam okazję przygotować chyba z tysiące wrapów z różnym nadzieniem. Miałam okazję pracować w firmie cateringowej, która zajmowała się przyrządzaniem przekąsek, szybkich lunchów oraz obiadów. A wrapy stanowiły tam główny punkt w menu. Początkowo robiliśmy je w wersji kebabowej. Ale na szczęście później mój szef poszedł po rozum do głowy, i przyrządzaliśmy wrapy w wersji fit. Bo takie właśnie zdecydowanie lepiej smakowały naszym klientom zamawiającym lunche do biur.
Pyszne przepisy na tortille i wrapy
Na moim blogu znajdziesz wyjątkowe przepisy na tortille i wrapy, które inspirowane są różnymi kuchniami świata. Oczywiście wśród przepisów znajdziesz m.in. pomysły na meksykańską quesadillę, którą przygotowuje się z rozpływającym się w ustach serem oraz różnymi dodatkami. Oprócz tego inspirowałam się hiszpańską kuchnią, pamiętając o chorizo i pysznych pomidorach. Wśród przepisów znajdują się także wyjątkowe pomysły na wrapy i tortille z łatwo dostępnymi dodatkami. Taki obiad przygotujesz bardzo szybko, bez żadnym skomplikowanych umiejętności kulinarnych. Na pewno przypadną Ci do gustu tortille i wrapy z dodatkiem kurczaka, wieprzowiny, czy nawet łososia. Zamiast sałaty, pomidorów i kukurydzy, możesz wykorzystać krążki cebulowe, bądź fasolkę. Za to właśnie uwielbiam placki tortilli, ponieważ nie ma w ich przypadku żadnych ograniczeń smakowych. Jeżeli uwielbiasz słodkie smaki, to idealnie będą smakować tortille i wrapy z dodatkiem ananasa lub mango.
Wegańskie i wegetariańskie wrapy i tortille w wersji fit
Przepisy na tortille i wrapy doskonale sprawdzą się w przypadku diety redukcyjnej, a także u osób ceniących sobie zdrowy tryb życia. Na moim blogu znajdziesz także inspiracje na wrapy i tortille, które wyśmienicie odnajdują się w diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. Niezależnie od tego, czy preferujesz wersję bezmięsną lub z mięsnymi dodatkami, to pamiętaj, iż kluczowym składnikiem jest odpowiednio dopasowany sos. Może być on pikantny, czosnkowy, łagodny, słodko-kwaśny, słodko-pikantny, lub słony. Oczywiście to są najbardziej podstawowe propozycje, ponieważ ja już jadłam wrapy i tortille z różnymi sosami, które dawały różne efekty smakowe. Jednak chyba każdy, kto lubi gotować wie, że bez eksperymentów i odwagi w tej kwestii, nie ma możliwości odnalezienia nowych, obłędnych smaków.