Sałatka z kurczakiem na ciepło
Składniki: 2 piersi kurczaka cytryna sól pieprz oliwa 20 dag fasolki szparagowej 10 dag szparagów
Słodkie kulki ze słonecznikiem i sezamem
Składniki: 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki miodu 1 szklanka niesolonych migdałów 1/2 szklanki sezamu
Risotto z szafranem i gorgonzolą
Składniki: 1 nieduża cebula 4-6 łyżek oliwy 200 g ryżu arborio ok. 400 ml bulionu
Ryż po meksykańsku
Składniki: 4 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki ryżu 20 dag mięsa wołowego
Fasolka z kiełbasą chorizo i pomidorami
Składniki: 340 g pokrojonej kiełbasy chorizo 8 niedużych pomidorów pokrojonych w świartki 1 średnia czerwona
Sałatka z tuńczykiem i pomidorami
Składniki: ok. 200 g pomidorków koktajlowych 2 puszki tuńczyka kawałki w sosie własnym sałata masłowa
Mini-omlety z szynką i parmezanem
Składniki: 6 jajek 10 dag szynki w plasterkach 20 g parmezanu 3 łyżki mleka sól
Sałatka z pieczonych buraczków i migdałów
Składniki: 0,5 kg buraków 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu winnego sól pieprz 1/4 szklanki
Makaron Siciliana
Składniki: Na 4 porcje: 375 g makaronu (np. penne – czyli rurek) 1/4 szklanki oliwy
Buraczane naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym
Składniki: 1 burak 1 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka szczypta sody oliwa opakowanie