Quinoa Tabbouleh
- 0 / 5
Składniki: 2 szklanki ugotowanej quinoi 250 g pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki świeżych albo suszonych porzeczek 1 szalotka 1 łodyga selera
Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-paprykowym
- 0 / 5
Dzisiaj w kuchni rządził Przemek. Pomysł na dzisiejszy obiad i przygotowanie należało do niego. Ja tylko kroiłam, siekałam i czasem
Cykoria zapiekana w szynce
- 0 / 5
Składniki: 2 cykorie 10 dag szynki w plasterkach 2-3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego (albo innego gęstego) 1 łyżka majonezu
Kurczak ze słodką cebulą
- 0 / 5
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 25 g masła 3 cebule (cienko pokrojone) 2 ząbki czosnku (drobno pokrojone) 2 łyżki
Karasie zapiekane w śmietanie
- 0 / 5
Składniki: 2 wypatroszone, oskrobane karasie mąka do panierowania sól pieprz smalec do smażenia 1 duża śmietana szklanka bulionu 10 dag
Wegańska zapiekanka pasterska
- 0 / 5
Składniki: olej do smażenia 80-90 g koncentratu pomidorowego ¾ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 cebule 2-3 korzenie pietruszki 2 marchewki
Placuszki z tuńczykiem i kukurydzą
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia około pół łyżeczki soli spora szczypta czarnego pieprzu pół łyżeczki cayenne
Sałatka z panierowanym serem camembert
- 0 / 5
Składniki: 1 opakowanie miksu sałat albo roszponki 200 g pomidorów koktajlowych 1 czerwona cebula Sos sałatkowy francuski winegret Knorr 2
Risotto z dynią
- 0 / 5
Składniki: 300 g pokrojonej w 1 cm kosteczkę dyni 1 szklanka mleka 1/2 litra bulionu drobiowego 15 g masła (2