Makaron tajski z krewetkami
- 0 / 5
Składniki: 15 dag gotowanych krewetek 100 g makaronu ryżowego łyżeczka startego imbiru 1 posiekana papryczka chili 2-3 łyżki soku z
Risotto cztery sery z brokułami
- 0 / 5
Składniki: 250 g ryżu do risotto 1 brokuł świeży lub 1 opakowanie mrożonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 opakowanie
Lekki sernik z żurawiną
- 0 / 5
Składniki: 300 g chudego twarogu 120 g lekkiego twarożku homogenizowanego 2 białka 1 całe jajko 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1
Risotto ze szpinakiem i boczkiem
- 0 / 5
Składniki: 200 g ryżu do risotto ok. 500 g szpinaku mrożonego lub kilka garści świeżego 3-4 ząbki czosnku 750 ml
Pierogi wiejskie z kaszą gryczaną i twarogiem
- 0 / 5
Składniki: Ciasto na pierogi (na ok. 50 sztuk): pół kg mąki pszennej + do podsypywania szklanka gorącej wody łyżeczka soli
Niezwykła sałatka makaronowo-brokułowa z winogronami
- 0 / 5
Składniki: 200 g makaronu farfalle (kokardki) 10 dag wędzonego boczku w plasterkach 1 brokuł 20 dag różowego winogronu 1 czerwona cebula
Placuszki z cukinii i kukurydzy
- 0 / 5
Składniki: 4 duże jajka, delikatnie ubite 1/4 szklanka oliwy 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1
Tosty z wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym
- 0 / 5
Składniki: ok. 1,5 l wody 1 łyżka octu 4 jajka serek twarogowy z ziołami 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli sól
Makaron z pikantnymi brokułami
- 0 / 5
Składniki: 50 g orzechów włoskich 400 g makaronu penne rigate sól 600 g brokułów (świeżych bądź rozmrożonych) 2-3 łyżki oliwy