Łosoś gotowany na parze z warzywami
Składniki: 2 dzwonka z łososia 2 marchewki 1 por masło przyprawa do ryb Przygotowanie: Łososia
Fasolka szparagowa – wersja pikantna
Składniki: 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (najlepiej żółtej) sól 1/2 łyżeczki płatków chili 1 łyżka
Makaron z pesto, kurczakiem i suszonymi pomidorami
Źródło przepisu: Mniam
Sałatka z pieczonymi batatami, ryżem i pestkami dyni
Składniki: 1/2 szklanki czarnego ryżu garść liści sałaty listki mięty 1 batat (słodki ziemniak) 4
Kasza gryczana z warzywami i mozzarellą
Składniki: 200 g mozzarelli 2 cebule 1-2 papryki czerwonej 1 pietruszka 1 nieduży seler 2
Krokiety z mięsem
Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki 2 jajka 8 łyżek oleju sól szczypta
Fasola z ryżem i warzywami w stylu afrykańskim
Składniki: 40 dag suchej brązowej fasoli 1 torebka ryżu 1/2 szklanki oleju 2-3 marchewki 1
Krokiety rybne
Składniki: 50 dag ugotowanych filetów rybnych np. z łososia lub dorsza 2 jajka szczypta soli
Mini pizze ze szparagami i sosem serowym
Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej łyżka cukru łyżeczka soli 5 łyżek oliwy (można zastąpić
Pyszne muffinki marchwiowo-bananowe – bez cukru
Składniki: 1 i 1/4 szklanka mąki (proponuję wymieszać zwykłą mąkę pszenną z mąką pełnoziarnistą i