Sałatka z serem halloumi
Składniki: 200 g sera halloumi 1 główka sałaty rzymskiej garść rukoli mała marchewka 1 papryczka
Zapiekanka mięsno-kalafiorowa
Składniki: 50 dag mięsa mielonego cząber papryka ostra przyprawa do mięsa mielonego 20 dag startego
Bigos cukiniowy
Składniki: 10 dag wędzonego boczku 3 pomidory 800 g cukinii natka pietruszki 200 g kiełbasy
Makaronowa zapiekanka a la ratatouille
Składniki: Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1-2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka krojonych
Tadżin z kurczaka
Składniki: 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka kolendry w proszku 3 łyżeczki
Serowa sałatka na ciepło z ziemniakami i szpinakiem
Składniki: 650 g młodych ziemniaków 1 łyżka oleju 250 g umytego, młodego szpinaku 150 g
Pierś z kurczaka na parze z warzywami
Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka lub indyka opakowanie mrożonych warzyw (np. fasolki szparagowej) Sos czosnkowy:
Zapiekanka warzywna
Składniki: 70 dag kiełbasy (np. zwyczajnej) 3 cebule 70 dag buraków 70 dag ziemniaków 50
Żeberka wieprzowe w sosie pomidorowym
Składniki: 60 dag żeberek wieprzowych 4 ząbki czosnku 3 małe czerwone cebule 1 papryka 1
Pstrąg pieczony w migdałowej skorupce – prosty, pyszny obiad
Składniki: 2-3 pstrągi (w zależności od tego, dla ilu osób przyrządzasz obiad) sól pieprz sok