Jajecznica ze szczypiorkiem i twarożkiem
Składniki: 6 jajek sól pieprz pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewek 1 opakowanie serka wiejskiego olej do
Czekoladowo-migdałowe kulki z quinoi
Składniki: ⅓ szklanki quinoi ⅔ szklanki wody 16 daktyli ½ szklanki migdałów ze skórką ⅓
Stir-fry z kurczakiem, warzywami i orzechami nerkowca
Składniki: 1/2 szklanki rosołu drobiowego 3 łyżki sosu ostrygowego (lub rybnego) 1 1/2 łyżki mąki
Jaglotto z dynią i serem
Składniki: 300 g dyni oliwa sól pieprz 1 por 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku
Serowe sformato z warzywami
Składniki: 3 duże żółte papryki 1/2 szklanki oliwy 2 duże bakłażany 4 duże jajka 2
Kotlety sojowe w migdałowej panierce
Składniki: 1 opakowanie kotletów sojowych (Minutki) 1 jajko 1 szklanka zmielonych migdałów 2 łyżki mielonego
Aromatyczny pilaf z quinoi, cebuli i marchewki
Składniki: 1 szklanka nieugotowanej quinoi 1 łyżka oliwy 1 marchewka 1/2 małej cebuli 1 łodyga
Indyk w orzechowej panierce z kaszą jaglaną i warzywami
Składniki: Na kotlety: 500 g piersi indyka ok. 100 g uprażonych orzeszków ziemnych 2 łyżki
Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
Składniki: Naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 3 łyżki oliwy sól szczypta
Ryż smażony z kurczakiem i krewetkami
Składniki: 200 g ryżu basmati 2 łyżki słodkiego sosu chilli 2 łyżki jasnego sosu sojowego