Pierś kurczaka nadziewana mozarellą
Składniki: 50 dag filetów z kurczaka 15 dag mozzarelli 2-3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku
Sałatka z marchewki, kalarepki i koziego sera
Składniki: 6 małych (najlepiej młodych) marchewek 1/2 białej rzodkwi lub kalarepki 2 łodygi selera naciowego
Roladki z grillowanej cukinii i sera
Składniki: 2 cukinie 1 opakowanie twarożku koziego 1 nieduży słoik marynowanej papryki sól pieprz olej
Pierś kurczaka z dynią
Składniki: 2 piersi kurczaka ok. 250 g dyni (najlepiej hokkaido) 100 g łuskanych pestek dyni
Kurczak po marokańsku
Składniki: ok 700 g mięsa z udek kurczaka (bez skóry i kości) 500 ml bulionu
Lekka zupa krem z marchwi
Składniki: 4-5 marchewek 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru kurkuma sos sojowy masło
Curry z kurczakiem i mango
Składniki: 1 łyżka oliwy 1 cebula pokrojona w plastry 1 puszka mleczka kokosowego mango pokrojone
Sałatka ze szpinakiem, gruszką, granatem i szynką prosciutto
Składniki: 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki oliwy 1/2 łyżki miodu 5 szklanek świeżego szpinaku
Aromatyczny krem z porem, ziemniakiem i gruszką
Składniki: 2 pory z długimi białymi częściami 2 średniej wielkości mączyste ziemniaki lub 1 duży,
Ragout rybne kokosowo-imbirowe
Plan na dziś – czyli lekki obiad – uważam za zrealizowany. Było lekko i smacznie.