- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 90 wyświetleń
Składniki:
- 50 dag filetów z kurczaka
- 15 dag mozzarelli
- 2-3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- tymianek
- bazylia
Przygotowanie:
- Pierś z kurczaka umyj, wysusz.
- Olej wymieszaj z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Taką marynatą posmaruj dokładnie mięso i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
- Po tym czasie natnij pierś w taki sposób, żeby powstała kieszonka. Do kieszonki włóż plastry mozzarelli.
- Zepnij całość wykałaczkami.
- Smaż na patelni grillowej z obu stron przez kilkanaście minut.
- Podawaj z ulubionymi sałatkami.
Wskazówki:
Jeśli nie masz patelni grillowej, możesz usmażyć filety na zwykłej patelni.
Mniam
W najbliższym czasie na naszym blogu będą pojawiać się głównie propozycje szybkich obiadów. Ale uwaga: szybki obiad wcale nie musi być gorszy od tego, nad którym spędzamy kilka godzin w kuchni. Szybkie też może być smaczne. Na poparcie tej tezy przedstawiamy dzisiejszy obiad: Pierś kurczaka nadziewana mozarellą. Wysiłek przy przygotowaniu praktycznie żaden, za to efekt bardzo pozytywny.