Czerwone curry
Po małych modyfikacjach przepisu Paprykarz, wyszło nam całkiem nowe, orientalne danie 🙂 Składniki obu przepisów
Sałatka z makrelą i ziemniakami
Składniki: 3 małe buraki 2 wędzone makrele 1 cebula 3-4 nieduże ziemniaki rukola Sos: łyżeczka
Curry z kurczaka
Składniki: ok. 0,5 kg piersi z kurczaka sos sojowy jasny ostra papryka w proszku 2
Sałatka ryżowa ze słonecznikiem
Składniki: 1 szklanka ryżu długoziarnistego olej 2 szklanki wody sól 1/2 szklanki słonecznika natka pietruszki
Schab w pistacjach z surówką z marchewki
Dzisiejszy obiad jest zdrowszą wersją standardowych kotletów schabowych. Jego wyższość polega na panierce i sposobie
Kuskus z kurczakiem i cukinią
Dzisiejszy przepis pochodzi ze zbioru „Nowa kuchnia polska – spotkania z przyprawami” wydawnictwa Gazety Wyborczej. Jeśli
Burgery łososiowe
Filety łososia zazwyczaj jedliśmy w całości – smażone lub pieczone. Dzisiaj wypróbowaliśmy przepis na Burgery
Sałatka z ryżu i soczewicy z karmelizowaną cebulą
Składniki: Składniki na 4 porcje: 1 szklanka mieszanki ryżu długoziarnistego (białego, czarnego i czerwonego –
Sałatka z kurczakiem i mango
Składniki: 2 łyżki oliwy ok. 500 g piersi kurczaka sól pieprz 2 szalotki (posiekane) 2
Sałatka z kiełkami rzodkiewki
Składniki: 1 łyżka orzeszków piniowych 1 dojrzałe awokado 40 g kiełków rzodkiewki 8 plastrów parmeńskiej