- 0 Polubienia
- 0 / 5
Dzisiejszy obiad jest zdrowszą wersją standardowych kotletów schabowych. Jego wyższość polega na panierce i sposobie przyrządzania. Zamiast klasycznej bułki tartej i jajka, schabowe są panierowane w pistacjach. Zamiast smażenia skorzystaliśmy z piekarnika. Całości dopełnia aromatyczna i lekka marynata: z limonki, imbiru i miodu. Świeże na pewno jest jeszcze smaczniejsze – po odgrzaniu było dość suche… Tak czy siak, polecamy! 🙂
Składniki
Może Ci także zasmakować
![Żeberka w sosie miodowo-musztardowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Zeberka-w-sosie-miodowo-musztardowym-260x286.jpg)
![Pstrąg pieczony w pomidorach z ryżem i kaszą gryczaną](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/pstrag-zapiekany-kasza-260x286.jpg)
![Pierogi leniwe z sosem truskawkowym](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Pierogi-leniwe-z-sosem-truskawkowym-260x286.jpg)
![Leniwe pierogi – klasyka polskiej kuchni](https://kuchenneprzygody.pl/wp-content/uploads/2024/01/Leniwe-pierogi-260x286.jpg)