Przekładaniec jogurtowy z bananami i nasionami chia
Składniki: 1 duży jogurt naturalny 2 łyżki nasion chia 2 banany garść rodzynek (albo daktyli)
Smażony camembert z żurawiną
Składniki: 2 serki camembert 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej do smażenia
Sałatka z roszponką, pomidorkami i orzechami włoskimi
Składniki: 100 g roszponki 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 cebuli czerwonej garść orzechów włoskich (albo
Rozgrzewające curry z fasoli i słodkich ziemniaków
Składniki: olej do smażenia 1 czerwona cebula 3 małe papryczki chili 1 łyżka świeżego imbiru
Buraczane naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym
Składniki: 1 burak 1 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka szczypta sody oliwa opakowanie
Sałatka z makrelą
Składniki: 2 wędzone makrele pół opakowania kawałków sałaty 30 dag pomidorków koktajlowych 400 g ugotowanej
Ciastka dyniowe z czekoladą
Składniki: Składniki na około 18 ciasteczek Suche składniki: 1 szklanka pszennej mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki
Aromatyczny pilaf z zielonej soczewicy
Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy olej do smażenia 3-4 szalotki 3 szklanki świeżego szpinaku baby
Bulgur köftesi – czyli bulgurowe klopsiki
Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur 1 jajko 2 łyżki mąki (np. owsianej i ziemniaczanej) łyżeczka
Naleśniki ruskie
Składniki: Na nadzienie: 60 dag ziemniaków 40 dag twarogu 3 cebule olej sól pieprz Na