Pyszne bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Składniki: 1 puszka cieciorki / 400 g / 1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 szklanki
Smażona mozzarella w cieście szafranowym
Składniki: 2 opakowania mini kulek mozarelli w zalewie (razem ok. 250 g) ok. 100 ml
Guacamole – pasta z awokado
Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 nieduże cebule 1 limonka 500 g pomidorów 1 ząbek czosnku
Nuoromein po tajwańsku
Ewidentnie smakują nam dania orientalne. W ramach kolejnych przedsięwzięć w tym kierunku ugotowaliśmy Nuoromein po
Smażone tofu z warzywami w sosie orzechowym
Tofu to kolejny smak, na który miałam ochotę już od jakiegoś czasu. Dzisiaj wybraliśmy tofu
Pieczone ziemniaki
Składniki: 800 g ziemniaków 2 łyżki przyprawy do ziemniaków 3 łyżki mąki sól olej Przygotowanie:
Sałatka z groszku i indyka w sosie z awokado
Składniki: 200 g groszku konserwowego 300 g wędzonej piersi indyka pokrojonej w kostkę 1 posiekana
Kotlety sojowe z warzywami
Przygotowanie: 1 paczka kotletów sojowych minutka 0,5 litra rosołu warzywnego 2 jajka bułka tarta do
Tortilla z serkiem wiejskim i rzodkiewką
Składniki: 2 placki tortilli 2 opakowania serka wiejskiego ziarnistego pęczek rzodkiewek 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
Ciasto marchwiowe
Składniki: 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki uprażonych orzechów włoskich 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki