- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 2 nieduże cebule
- 1 limonka
- 500 g pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml oliwy
- 4 papryki chili (ostre) lub 10 g papryki mielonej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Awokado umyj, przekrój na pół, wyjmij pestkę i wybierz miąższ łyżką.
- Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
- Papryczkę chili przekrój, usuń nasiona i również drobno posiekaj.
- Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
- Awokado rozgnieć widelcem lub rozdrobnij w malakserze, dodaj posiekane warzywa.
- Przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki i oliwą.
Wskazówki:
Proponujemy podawać na grzankach.
Żródło przepisu:
Mniam