Makaronowa zapiekanka a la ratatouille
- 0 / 5
Składniki: Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1-2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka krojonych pomidorow z czosnkiem 150 ml
Tadżin z kurczaka
- 0 / 5
Składniki: 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka kolendry w proszku 3 łyżeczki płatków chili 2 ząbki czosnku
Serowa sałatka na ciepło z ziemniakami i szpinakiem
- 0 / 5
Składniki: 650 g młodych ziemniaków 1 łyżka oleju 250 g umytego, młodego szpinaku 150 g żółtego sera (najlepiej double gloucester)
Pierś z kurczaka na parze z warzywami
- 0 / 5
Składniki: 0,5 kg piersi kurczaka lub indyka opakowanie mrożonych warzyw (np. fasolki szparagowej) Sos czosnkowy: jogurt naturalny grecki 3 ząbki
Zapiekanka warzywna
- 0 / 5
Składniki: 70 dag kiełbasy (np. zwyczajnej) 3 cebule 70 dag buraków 70 dag ziemniaków 50 dag marchewki 40 dag pietruszki
Żeberka wieprzowe w sosie pomidorowym
- 0 / 5
Składniki: 60 dag żeberek wieprzowych 4 ząbki czosnku 3 małe czerwone cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów bez skórki kieliszek
Pstrąg pieczony w migdałowej skorupce – prosty, pyszny
- 0 / 5
Składniki: 2-3 pstrągi (w zależności od tego, dla ilu osób przyrządzasz obiad) sól pieprz sok z cytryny 4 łyżki tartych
Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
- 0 / 5
Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego niewielka ilość oleju rzepakowego sól biały mielony pieprz 3 g kminku, roztartego w moździerzu
Bataty nadziewane quinoą
- 0 / 5
Składniki: Na 4 porcje: 4 średniej wielkości bataty 1 szklanka nieugotowanej quinoi 1 3/4 szklanki bulionu warzywnego albo drobiowego 1