Serowe sformato z warzywami
- 0 / 5
Składniki: 3 duże żółte papryki 1/2 szklanki oliwy 2 duże bakłażany 4 duże jajka 2 szklanki ricotty 170 g starkowanego sera Romano
Kotlety sojowe w migdałowej panierce
- 0 / 5
Składniki: 1 opakowanie kotletów sojowych (Minutki) 1 jajko 1 szklanka zmielonych migdałów 2 łyżki mielonego lnu 1 łyżeczka ostrej papryki
Aromatyczny pilaf z quinoi, cebuli i marchewki
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka nieugotowanej quinoi 1 łyżka oliwy 1 marchewka 1/2 małej cebuli 1 łodyga selera naciowego ok. 410 ml
Indyk w orzechowej panierce z kaszą jaglaną i
- 0 / 5
Składniki: Na kotlety: 500 g piersi indyka ok. 100 g uprażonych orzeszków ziemnych 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego
Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
- 0 / 5
Składniki: Naleśniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 3 łyżki oliwy sól szczypta sody ewentualnie 1 łyżeczka bazylii
Ryż smażony z kurczakiem i krewetkami
- 0 / 5
Składniki: 200 g ryżu basmati 2 łyżki słodkiego sosu chilli 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1,5
Sałatka z kurczakiem na ciepło
- 0 / 5
Składniki: 2 piersi kurczaka cytryna sól pieprz oliwa 20 dag fasolki szparagowej 10 dag szparagów kilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na
Słodkie kulki ze słonecznikiem i sezamem
- 0 / 5
Składniki: 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki miodu 1 szklanka niesolonych migdałów 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki rodzynek, żurawiny albo
Risotto z szafranem i gorgonzolą
- 0 / 5
Składniki: 1 nieduża cebula 4-6 łyżek oliwy 200 g ryżu arborio ok. 400 ml bulionu warzywnego 100 ml białego wina