Ryż po meksykańsku
- 0 / 5
Składniki: 4 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki ryżu 20 dag mięsa wołowego 1/2 czerwonej papryki 1 puszka
Fasolka z kiełbasą chorizo i pomidorami
- 0 / 5
Składniki: 340 g pokrojonej kiełbasy chorizo 8 niedużych pomidorów pokrojonych w świartki 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki oliwy 2
Sałatka z tuńczykiem i pomidorami
- 0 / 5
Składniki: ok. 200 g pomidorków koktajlowych 2 puszki tuńczyka kawałki w sosie własnym sałata masłowa lub roszponka 100 g czarnych
Mini-omlety z szynką i parmezanem
- 0 / 5
Składniki: 6 jajek 10 dag szynki w plasterkach 20 g parmezanu 3 łyżki mleka sól pieprz 1/2 łyżeczki bazylii Przygotowanie:
Sałatka z pieczonych buraczków i migdałów
- 0 / 5
Składniki: 0,5 kg buraków 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu winnego sól pieprz 1/4 szklanki posiekanych migdałów Przygotowanie: Nagrzej piekarnij
Makaron Siciliana
- 0 / 5
Składniki: Na 4 porcje: 375 g makaronu (np. penne – czyli rurek) 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki suszonego
Buraczane naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym
- 0 / 5
Składniki: 1 burak 1 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka szczypta sody oliwa opakowanie mrożonego szpinaku w liściach 4
Makaron chow mein
- 0 / 5
Składniki: 250 g makaronu chow mein 500 g wołowiny (lub innego mięsa) 2 marchewki 1 czerwona papryka 4 szalotki 3
Smażony makaron po Tajsku
- 0 / 5
Składniki: 500 g mięsa (polędwicy wołowej, wieprzowiny lub mięsa z piersi kurczaka) 10 dag orzeszków ziemnych albo nerkowca opakowanie makaronu