Sałatka ze szpinakiem, gruszką, granatem i szynką prosciutto
- 0 / 5
Składniki: 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki oliwy 1/2 łyżki miodu 5 szklanek świeżego szpinaku 1 gruszka 5 – 7
Aromatyczny krem z porem, ziemniakiem i gruszką
- 0 / 5
Składniki: 2 pory z długimi białymi częściami 2 średniej wielkości mączyste ziemniaki lub 1 duży, obrane i pokrojone w kostkę
Ragout rybne kokosowo-imbirowe
- 0 / 5
Plan na dziś – czyli lekki obiad – uważam za zrealizowany. Było lekko i smacznie. Jedyny zgrzyt – po rozmrożeniu
Czerwone curry
- 0 / 5
Po małych modyfikacjach przepisu Paprykarz, wyszło nam całkiem nowe, orientalne danie 🙂 Składniki obu przepisów są bardzo podobne – ryż,
Sałatka z makrelą i ziemniakami
- 0 / 5
Składniki: 3 małe buraki 2 wędzone makrele 1 cebula 3-4 nieduże ziemniaki rukola Sos: łyżeczka soku z cytryny 1 łyżki
Curry z kurczaka
- 0 / 5
Składniki: ok. 0,5 kg piersi z kurczaka sos sojowy jasny ostra papryka w proszku 2 średnie cebule puszka mleka kokosowego
Sałatka ryżowa ze słonecznikiem
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka ryżu długoziarnistego olej 2 szklanki wody sól 1/2 szklanki słonecznika natka pietruszki 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Ryż
Schab w pistacjach z surówką z marchewki
- 0 / 5
Dzisiejszy obiad jest zdrowszą wersją standardowych kotletów schabowych. Jego wyższość polega na panierce i sposobie przyrządzania. Zamiast klasycznej bułki tartej
Kuskus z kurczakiem i cukinią
- 0 / 5
Dzisiejszy przepis pochodzi ze zbioru „Nowa kuchnia polska – spotkania z przyprawami” wydawnictwa Gazety Wyborczej. Jeśli macie dostęp do przepisów z