Kuchenne Przygody

Recipe Without Sidebar

Szparagi na cieście francuskim z boczkiem

  • 0 / 5

Składniki:  300 g zielonych szparagów  1 opakowanie ciasta francuskiego  200 g wędzonego boczku  1 duży ząbek czosnku 1 nieduża cebula

, ,

Ryba po leningradzku z kaszą gryczaną

  • 0 / 5

Składniki:  800 g ryby (np. mitaja) przyprawa do ryby 0,5 szklanki mąki 5 łyżek oliwy 2 cebule 2 woreczki kaszy

,

Krewetki w sosie słodko-kwaśnym

  • 0 / 5

Składniki:  500 g dużych, surowych, obranych krewetek 2-3 dymki ze szczypiorkiem 3 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki ketchupu 1

Mielone nadziewane serem

  • 0 / 5

Składniki:  500 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1 mała cebula 1 jajko sól pieprz czosnek cząber

, ,

Zapiekanka z tuńczyka i ziemniaków

  • 0 / 5

Składniki:  750 g mączystych ziemniaków pęczek szczypiorku, posiekany 1 puszka tuńczyka mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki oleju 2 duże

Pyszne bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

  • 0 / 5

Składniki:  1 puszka cieciorki / 400 g / 1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki syropu

Smażona mozzarella w cieście szafranowym

  • 0 / 5

Składniki:  2 opakowania mini kulek mozarelli w zalewie (razem ok. 250 g) ok. 100 ml gorącej wody kilka nitek szafranu

Guacamole – pasta z awokado

  • 0 / 5

Składniki:  2 dojrzałe awokado 2 nieduże cebule 1 limonka 500 g pomidorów 1 ząbek czosnku 50 ml oliwy 4 papryki

,

Nuoromein po tajwańsku

  • 0 / 5

Ewidentnie smakują nam dania orientalne. W ramach kolejnych przedsięwzięć w tym kierunku ugotowaliśmy Nuoromein po tajwańsku (przepis z książki Kuchnia