Kuchenne Przygody

Recipes Without Sidebar

, , ,

Makaronowa zapiekanka a la ratatouille

  • 0 / 5

Składniki:  Składniki na 4 porcje: 1 cebula 1-2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka krojonych pomidorow z czosnkiem 150 ml

,

Tadżin z kurczaka

  • 0 / 5

Składniki:  1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka zmielonego imbiru 1 łyżeczka kolendry w proszku 3 łyżeczki płatków chili 2 ząbki czosnku

Serowa sałatka na ciepło z ziemniakami i szpinakiem

  • 0 / 5

Składniki:  650 g młodych ziemniaków 1 łyżka oleju 250 g umytego, młodego szpinaku 150 g żółtego sera (najlepiej double gloucester)

, ,

Pierś z kurczaka na parze z warzywami

  • 0 / 5

Składniki:  0,5 kg piersi kurczaka lub indyka opakowanie mrożonych warzyw (np. fasolki szparagowej) Sos czosnkowy: jogurt naturalny grecki 3 ząbki

, ,

Zapiekanka warzywna

  • 0 / 5

Składniki:  70 dag kiełbasy (np. zwyczajnej) 3 cebule 70 dag buraków 70 dag ziemniaków 50 dag marchewki 40 dag pietruszki

Żeberka wieprzowe w sosie pomidorowym

  • 0 / 5

Składniki:  60 dag żeberek wieprzowych 4 ząbki czosnku 3 małe czerwone cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów bez skórki kieliszek

,

Pstrąg pieczony w migdałowej skorupce – prosty, pyszny

  • 0 / 5

Składniki:  2-3 pstrągi (w zależności od tego, dla ilu osób przyrządzasz obiad) sól pieprz sok z cytryny 4 łyżki tartych

, , ,

Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii

  • 0 / 5

Składniki:  1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego niewielka ilość oleju rzepakowego sól biały mielony pieprz 3 g kminku, roztartego w moździerzu

Bataty nadziewane quinoą

  • 0 / 5

Składniki:  Na 4 porcje: 4 średniej wielkości bataty 1 szklanka nieugotowanej quinoi 1 3/4 szklanki bulionu warzywnego albo drobiowego 1