Burgery łososiowe
- 0 / 5
Filety łososia zazwyczaj jedliśmy w całości – smażone lub pieczone. Dzisiaj wypróbowaliśmy przepis na Burgery łososiowe (ze strony Kwestia Smaku).
Sałatka z ryżu i soczewicy z karmelizowaną cebulą
- 0 / 5
Składniki: Składniki na 4 porcje: 1 szklanka mieszanki ryżu długoziarnistego (białego, czarnego i czerwonego – ale sałatkę można też przygotować
Sałatka z kurczakiem i mango
- 0 / 5
Składniki: 2 łyżki oliwy ok. 500 g piersi kurczaka sól pieprz 2 szalotki (posiekane) 2 łyżki octu balsamicznego kilka garści
Sałatka z kiełkami rzodkiewki
- 0 / 5
Składniki: 1 łyżka orzeszków piniowych 1 dojrzałe awokado 40 g kiełków rzodkiewki 8 plastrów parmeńskiej szynki garść rukwi wodnej lub
Sałatka z kaszy, pistacji, żurawiny i koziego sera
- 0 / 5
Składniki: 200 g kaszy gryczanej prażonej 1 łyżka masła woda do gotowania kaszy garść posiekanych pistacji garść suszonych żurawin 15
Groszkowa zupa krem
- 0 / 5
Składniki: paczka mrożonego groszku dwie cebule ok. 0,5 litra rosołu z kostki olej sól pieprz groszek ptysiowy Przygotowanie: Przygotowanie: Cebulę
Sałatka z kurczakiem i serem brie
- 0 / 5
Składniki: sałata 2 pomidory ok. 50 dag piersi kurczaka olej 2 krążki ananasa z puszki 1 mały serek brie oliwki
Tradycyjny rosół z kury albo kurczaka
- 0 / 5
Składniki: 1 kura lub kurczak 1 i 3/4 litra zimnej wody 1 pęczek włoszczyzny (2 marchwie, 1 pietruszka, 1/2 średniego
Pulpety z czerwonej fasoli z salsą pomidorową
- 0 / 5
Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzyskiego) 2/3 puszki kukurydzy 3/4 szklanki bułki tartej 1 puszka