Szparagi na cieście francuskim z boczkiem
- 0 / 5
Składniki: 300 g zielonych szparagów 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g wędzonego boczku 1 duży ząbek czosnku 1 nieduża cebula
Ryba po leningradzku z kaszą gryczaną
- 0 / 5
Składniki: 800 g ryby (np. mitaja) przyprawa do ryby 0,5 szklanki mąki 5 łyżek oliwy 2 cebule 2 woreczki kaszy
Krewetki w sosie słodko-kwaśnym
- 0 / 5
Składniki: 500 g dużych, surowych, obranych krewetek 2-3 dymki ze szczypiorkiem 3 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki ketchupu 1
Mielone nadziewane serem
- 0 / 5
Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1 mała cebula 1 jajko sól pieprz czosnek cząber
Zapiekanka z tuńczyka i ziemniaków
- 0 / 5
Składniki: 750 g mączystych ziemniaków pęczek szczypiorku, posiekany 1 puszka tuńczyka mała puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki oleju 2 duże
Pyszne bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
- 0 / 5
Składniki: 1 puszka cieciorki / 400 g / 1 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 1/2 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki syropu
Smażona mozzarella w cieście szafranowym
- 0 / 5
Składniki: 2 opakowania mini kulek mozarelli w zalewie (razem ok. 250 g) ok. 100 ml gorącej wody kilka nitek szafranu
Guacamole – pasta z awokado
- 0 / 5
Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 nieduże cebule 1 limonka 500 g pomidorów 1 ząbek czosnku 50 ml oliwy 4 papryki
Nuoromein po tajwańsku
- 0 / 5
Ewidentnie smakują nam dania orientalne. W ramach kolejnych przedsięwzięć w tym kierunku ugotowaliśmy Nuoromein po tajwańsku (przepis z książki Kuchnia