Pyszna babka ziemniaczana z cukinią i kiełbasą
- 0 / 5
Składniki: 1,5 kg ziemniaków 2-3 cukinie o łącznej wadze około 0,5 kg 2 cebule 30 dag dobrej „wiejskiej” kiełbasy 2
Sałatka ryżowa z salami
- 0 / 5
Składniki: 100 g mieszanki ryżu dzikiego i białego (1 woreczek) 15 zielonych oliwek pokrojonych w plasterki 4 cebulki dymki pokrojone
Udka kurczaka miodowo-musztardowe
- 0 / 5
Kolejny przepis ze strony Kwestia smaku. Tym razem na „Udka kurczaka miodowo-musztardowe”. Po małych modyfikacjach, wyszło smacznie i słodko 🙂
Mięso po francusku
- 0 / 5
Składniki: 80-90 dag ziemniaków 60-70 dag mięsa wieprzowego (np. polędwiczek) 3-4 cebule sól pieprz oliwa lub olej 1 duża kwaśna
Stek w kremie balsamico
- 0 / 5
Men’s Halth rządzi ostatnio w naszej kuchni. Dzisiaj testowaliśmy przepis na stek wołowy w sosie balsamicznym (przepis z wrześniowego MH).
Kurczak pieczony po wiejsku
- 0 / 5
Składniki: kurczak o wadze ok. 1 i 1/2 kg (można też użyć kawałków – udek, skrzydełek lub piersi) 20 dag
Krewetki w sosie curry
- 0 / 5
Składniki: 2 łyżki oleju 2 łyżki zielonej pasty curry 45 dag oczyszczonych krewetek królewskich spory kawałek skórki z cytryny lub
Curry z kurczaka i mango
- 0 / 5
Składniki: Marynata: 1 łyżeczka mielonej kurkumy 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 łyżka
Żeberka pieczone w folii
- 0 / 5
Przepis na żeberka pieczone w folii polecamy zawsze, ale szczególnie przydaje się wtedy, kiedy nie masz zbyt dużo czasu na