Sałatka z pieczonych buraczków i migdałów
- 0 / 5
Składniki: 0,5 kg buraków 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu winnego sól pieprz 1/4 szklanki posiekanych migdałów Przygotowanie: Nagrzej piekarnij
Sałatka z wędzoną makrelą i twarogiem
- 0 / 5
Im cieplej na dworze, tym bardziej chce się zjeść coś chłodnego. Dlatego też lato to w naszej kuchni czas sałatek.
Kurczak Tagine
- 0 / 5
Składniki: 1,5 kg kurczaka 3 cebule 50 g masła 1 łyżeczka szafranu w proszku 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1
Eksperyment kulinarny
- 0 / 5
22 Wrzesień 2011 Dzisiaj w kuchni rządził Przemek. Pomysł na dzisiejszy obiad i przygotowanie należało do niego. Ja tylko kroiłam,
Szybki obiad z fileta
- 0 / 5
29 Wrzesień 2011 W najbliższym czasie na naszym blogu będą pojawiać się głównie propozycje szybkich obiadów. Ale uwaga: szybki obiad
Smażony makaron po tajsku
- 0 / 5
Składniki: 400 g gotowanego makaronu ryżowego (Spaghetti) 2 jajka 100 g pokrojonego w drobne paski mięsa kurczaka lub mięsa wieprzowego(zamiast
Udka duszone w piwie z porem i suszonymi
- 0 / 5
Składniki: 4 udka kurczaka (lub 8 sztuk podudzi) 150 g suszonych pomidorów 300 g pora 2 ząbki czosnku 0,2 l
Kurczak ze szpinakiem na ciepło
- 0 / 5
Składniki: ok. 50 dag piersi kurczaka pokrojonej w kostkę albo cienkie paski paczka mrożonego szpinaku 3 jajka ugotowane na twardo
Roladki drobiowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym
- 0 / 5
Składniki: 2 piersi kurczaka 7-8 pieczarek 1-2 cebule kilka plasterków żółtego sera sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki i cebulę obierz i