- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 157 wyświetleń
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
- 7-8 pieczarek
- 1-2 cebule
- kilka plasterków żółtego sera
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Pieczarki i cebulę obierz i drobno posiekaj (najlepiej w malakserze). Usmaż na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem.
- Piersi kurczaka umyj, osusz, ewentualnie usuń żyłki i błony. Rozbij tłuczkiem na dość cienkie kotlety.
- Kotlety oprósz solą. Na każdy z nich wyłóż kilka plastrów żółtego sera i pół masy pieczarkowo-cebulowej. Zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami.
- Roladki podsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Przełóż do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15-20 minut.
- Podawaj np. z podsmażonym kalafiorem (surowy kalafior starkuj na tarce o grubych oczkach, smaż do miękkości na oliwie, przypraw solą i czosnkiem).
Wskazówki:
- Nadzienie pieczarkowo-cebulowe powinno być dość pikantne.
Mniam
Dzisiaj pozbywaliśmy się pieczarek 🙂 Przepis na roladki z nadzieniem pieczarkowo-serowym powstał w celu realizacji właśnie tej misji. Misja zakończyła się sukcesem 🙂 Wyszło smaczne i już nie mamy pieczarek w lodówce 😉