Smażony camembert z żurawiną
- 0 / 5
Składniki: 2 serki camembert 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej do smażenia żurawina w słoiku Przygotowanie: Jajko
Sałatka z roszponką, pomidorkami i orzechami włoskimi
- 0 / 5
Składniki: 100 g roszponki 200 g pomidorków koktajlowych 1/2 cebuli czerwonej garść orzechów włoskich (albo orzechów pekan) 1 łyżka oliwy
Rozgrzewające curry z fasoli i słodkich ziemniaków
- 0 / 5
Składniki: olej do smażenia 1 czerwona cebula 3 małe papryczki chili 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce o średnich
Buraczane naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym
- 0 / 5
Składniki: 1 burak 1 szklanki mleka 1 szklanka mąki 2 jajka szczypta sody oliwa opakowanie mrożonego szpinaku w liściach 4
Sałatka z makrelą
- 0 / 5
Składniki: 2 wędzone makrele pół opakowania kawałków sałaty 30 dag pomidorków koktajlowych 400 g ugotowanej fasolki szparagowej 3 łyżki oliwy
Ciastka dyniowe z czekoladą
- 0 / 5
Składniki: Składniki na około 18 ciasteczek Suche składniki: 1 szklanka pszennej mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu
Aromatyczny pilaf z zielonej soczewicy
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy olej do smażenia 3-4 szalotki 3 szklanki świeżego szpinaku baby ok. 300 g pomidorków koktajlowych
Bulgur köftesi – czyli bulgurowe klopsiki
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur 1 jajko 2 łyżki mąki (np. owsianej i ziemniaczanej) łyżeczka koncentratu pomidorowego sól suszona mięta
Naleśniki ruskie
- 0 / 5
Składniki: Na nadzienie: 60 dag ziemniaków 40 dag twarogu 3 cebule olej sól pieprz Na naleśniki: trochę ponad 1 szklanka