Zupa porowa
- 0 / 5
Składniki: 3 średnie pory 3 zabki czosnku 2 łyżki masła 1 kostka rosołowa śmietana 30% mąka woda sól pieprz Przygotowanie:
Ekspresowe mini serniczki z sosem truskawkowym
- 0 / 5
Składniki: 150 g ciasteczek owsianych 500 g zmielonego twarogu 1/2 – 3/4 szklanki cukru 1 pełna łyżka mąki pszennej 1
Grzyby marynowane – najprostszy przepis
- 0 / 5
Składniki: 1 kg grzybów (szczególnie polecam młode czarnołebki) + woda do ugotowania 2 łyżki soli 1 duża lub 2 małe
Burgery z czerwonej soczewicy
- 0 / 5
Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 115 g ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków 1/2 szklanki posiekanej cebuli 1/2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki
Sycące batoniki chia
- 0 / 5
Składniki: 1 opakowanie dmuchanego ryżu (ok. 50 g) 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki kardamonu 60 g nasion chia
Truskawki z serkowym nadzieniem – genialne w swojej
- 0 / 5
Składniki: truskawki (ok. 500 g) serek kremowy Apetina naturalny 1 łyżka cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego kilka ciastek owsianych
Zapiekanka makaronowo-tuńczykowa
- 0 / 5
Składniki: 350 g makaronu (np. rurki) puszka pomidorów lub sosu pomidorowego 400 g tuńczyka z puszki 125 g oliwek 100
Rurki z miętowym kurczakiem
- 0 / 5
Składniki: 350 g makaronu typu rurki (rigatoni) 225 g świeżego lub mrożonego groszku odrobina masła 1 łyżka oleju roślinnego 1
Dzisiaj spędziliśmy w kuchni więcej czasu niż zazwyczaj…
- 0 / 5
9 Listopad 2010 Czasem ma się ochotę ugotować coś ekstra… i jest się w stanie poświęcić więcej czasu niż zazwyczaj