Placuszki ryżowo-serowe z aromatycznymi warzywami
- 0 / 5
Składniki: 25 dag ryżu 25 dag marchewki 1 nieduży brokuł 10 dag mrożonego groszku 1 cebula 10 dag mielonych migdałów
Zielona zapiekanka z quinoą, kurczakiem i serem
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka nieugotowanej quinoi 2 szklanki bulionu warzywnego ok. 400 g piersi kurczaka 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 garści
Sałatka z makaronu orzo, szpinaku, winogron i parmezanu
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka makaronu orzo (wygląda jak ryż) 2 łyżki oliwy 2 szklanki szpinaku baby (możesz lekko posiekać) 1¼ szklanki
Szparagowa fasolka migdałowa
- 0 / 5
Składniki: 50 dag fasolki szparagowej 200 g obranych migdałów 4 łyżki oliwy 400 g drobnej białej fasoli z puszki sól
Sałatka ziemniaczana z sosem salsa
- 0 / 5
Składniki: 650 g pomidorów szczypiorek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku, drobno pokrojony 4 łyżki oliwy z oliwek
Jajecznica ze szczypiorkiem i twarożkiem
- 0 / 5
Składniki: 6 jajek sól pieprz pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewek 1 opakowanie serka wiejskiego olej do smażenia Przygotowanie: Przygotuj twarożek: rzodkiewki
Czekoladowo-migdałowe kulki z quinoi
- 0 / 5
Składniki: ⅓ szklanki quinoi ⅔ szklanki wody 16 daktyli ½ szklanki migdałów ze skórką ⅓ szklanki masła orzechowego albo migdałowego
Stir-fry z kurczakiem, warzywami i orzechami nerkowca
- 0 / 5
Składniki: 1/2 szklanki rosołu drobiowego 3 łyżki sosu ostrygowego (lub rybnego) 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej 1 1/2 łyżki miodu
Jaglotto z dynią i serem
- 0 / 5
Składniki: 300 g dyni oliwa sól pieprz 1 por 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonej szałwii 1