- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 199 wyświetleń
Składniki:
- 1 szklanka makaronu orzo (wygląda jak ryż)
- 2 łyżki oliwy
- 2 szklanki szpinaku baby (możesz lekko posiekać)
- 1¼ szklanki czerwonych, bezpestkowych winogron
- ½ szklanki selera naciowego
- ¼ szklanki pistacji, posiekanych
- ¼ szklanki szczypiorku, posiekanego
- ¼ szklanki parmezanu
- 2 łyżki soku z cytryny
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odsącz, przełóż na talerz i delikatnie skrop oliwą.
- Do makaronu dodaj szpinak, winogrona, seler, pistarcje, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Całość posyp parmezanem.
- Jedz od razu po przyrządzeniu albo schłodzone.
Wskazówki:
- Zamiast świeżych winogron możesz użyć rodzynek albo pokrojonych gruszek.
Żródło przepisu:
Clean Eating for Busy Families, Michelle Dudash, s. 33
Mniam