- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 50 dag fasolki szparagowej
- 200 g obranych migdałów
- 4 łyżki oliwy
- 400 g drobnej białej fasoli z puszki
- sól
Panierka do migdałów:
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
- szczypta ostrej papryki w proszku
- sól
Przygotowanie:
- Fasolkę obierz i ugotuj do miękkości na parze. Posól i wymieszaj. Odcedź.
- Wymieszaj składniki panierki. Migdały obtocz w panierce i wrzuć na rozgrzaną oliwę wraz z resztkami panierki. Obsmaży 2-3 minuty, ciągle mieszając.
- Fasolkę szparagową wyłóż na talerz, dodaj odcedzoną białą fasolkę, a na nią prosto z patelni – migdały wraz z imbirowo-paprykowym sosem.
Wskazówki:
- Możesz użyć zarówno żółtej, jak i zielonej fasolki.
- Danie nadaje się na lekki obiad albo jako dodatek do dania głównego.
Przepis bierze udział w akcji:
Żródło przepisu:
Mniam