Wiosenna potrawka ze szparagami
- 0 / 5
Składniki: 3-4 kalarepki 1 pęczek zielonych szparagów 1 duża marchewka 50 dag ziemniaków 2 łyżki mąki 2/3 szklanki śmietany 18%
Sałatka z makrelą
- 0 / 5
Składniki: 2 wędzone makrele pół opakowania kawałków sałaty 30 dag pomidorków koktajlowych 400 g ugotowanej fasolki szparagowej 3 łyżki oliwy
Dorsz w papryce, czosnku i cytrynie
- 0 / 5
Składniki: 4 filety z dorsza 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka koperku 1 łyżeczka
Kolorowy deser truskawkowo-orzechowy a la sernik
- 0 / 5
Składniki: Spód: 1 szklanka całych migdałów 1 szklanka daktyli ¼ szklanka wiórków kokosowych ¼ łyżeczki soli Masa: 3 szklanki orzechów
Czekoladowa zapiekanka śniadaniowa z quinoą i bananami
- 0 / 5
Składniki: 1 szklanka quinoi 2 szklanki wody 1/2 łyżeczki soli 4 jajka 1/4 szklanki mleka roślinnego 1 łyżeczka cukru waniliowego
Makaron z kurczakiem i brokułami z cytrynową nutą
- 0 / 5
Składniki: ok. 250 g makaronu 1 brokuł 2 piersi kurczaka 1/2 łyżeczki płatków chili 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku
Soczyste przekładańce z ricottą
- 0 / 5
Składniki: 500 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) 1 łyżka świeżych listków bazylii 1 łyżka cukru kilka kropel soku z
Rozgrzewające curry z fasoli i słodkich ziemniaków
- 0 / 5
Składniki: olej do smażenia 1 czerwona cebula 3 małe papryczki chili 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce o średnich
Sałatka z truskawkami, pistacjami i fetą
- 0 / 5
Składniki: kilka garści sałaty (np. roszponki) 8-10 truskawek ok. 100 g fety 1/4 szklanki pistacji, obranych i posiekanych 4 duże