- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 112 wyświetleń
Składniki:
- 1 szklanka quinoi
- 2 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 jajka
- 1/4 szklanki mleka roślinnego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki syropu klonowego
- 3 dojrzałe banany
- 100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Quinoę wypłucz, odsącz, zalej 2 szklankami wody, dodaj sól. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 20-25 minut (aż quinoa wchłonie całą wodę).
- W międzyczasie rozgnieć banany widelcem.
- Czekoladę posiekaj na nieduże kawałki.
- Quinoę przestudź i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Przełóż do dużej formy do zapiekania albo do kilku mniejszych.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 stopni przez 20-25 minut.
Wskazówki:
- Zapiekankę możesz przygotować z wyprzedzeniem i rano tylko podgrzać 🙂
Żródło przepisu:
jeanetteshealthyliving.com
Mniam