Babeczki bananowo-migdałowe

Składniki: 
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 szklanka tartych migdałów
  • 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki mleka sojowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Przygotowanie: 
  1. Piekarnik rozgrzej do ok. 175 stopni C.
  2. Banany rozgnieć widelcem.
  3. W misce wymieszaj migdały, mąkę, siemię lniane, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól.
  4. Do suchych składników dodaj miów, mleko sojowe i banany, dokładnie wymieszaj.
  5. Ciasto przełóż do kilku niedużych, natłuszczonych foremek.
  6. Piecz przez ok. 55 minut.
Wskazówki: 
  • Mleko sojowe możesz zastąpić zwykłym mlekiem.
  • Jeśli lubisz, możesz dodać cynamon.
Żródło przepisu: 

Własny

up
234 users have voted.