Kuchenne Przygody

Batoniki owsiane z miodem i rodzynkami

Składniki: 

  • 2 garści płatków owsianych
  • 1 garść rodzynek
  • 2 łyżki sezamu
  • 3 łyżki prażonego słonecznika
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli

Przygotowanie: 

  1. Piekarnik rozgrzej do 160 stopni.
  2. Wszystkie składniki dość dokładnie wymieszaj (masa powinna być klejąca).
  3. Masę rozprowadź na niedużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj.
  4. Piecz 45 minut.
  5. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące pokrój w prostokątne batoniki i zostaw do wystygnięcia.

Wskazówki: 

  • Składników wystarczy na ok. 9 średniej wielkości batonów.

Żródło przepisu: 

Mniam