Grillowany kurczak po toskańsku

Składniki: 
  • 2 piersi z kurczaka
  • 25 ml oliwy
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki

Nadzienie:

  • 1 pęczek bazylii
  • 100 g żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g orzechów ziemnych
  • 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Piersi natrzyj oliwą, solą, pieprzem i odstaw na ok. 20 min.
  2. Wszystkie składniki nadzienia zmiksuj lub zetrzyj ze sobą. 
  3. Pierś natnij nożem, tak powstałe kieszonki wypełnij powstałym farszem i zepnij wykałaczką, żeby nadzienie nie wypływało.
  4. Smaż na patelni grillowej lub na grillu przez ok. 20 minut.
Żródło przepisu: 

biedronka.pl

up
137 users have voted.