Kuchenne Przygody

Grzanki z tuńczykiem

Składniki: 

  • kilka kromek chleba
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • kilka plasterków żółtego sera
  • pomidor pokrojony w plasterki

Przygotowanie: 

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
  2. Posiekaną cebulę wymieszaj z tuńczykiem i majonezem. Przypraw pieprzem, ewentualnie solą.
  3. Chleb wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Na każdą kromkę nałóż kilka łyżek masy tuńczykowej, plasterek sera i plasterek pomidora.
  5. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku aż ser się roztopi.

Mniam

Dzisiaj przetestowaliśmy przepis naszego zaprzyjaźnionego kucharza. Grzanki z tuńczykiem sprawdziły się rewelacyjnie. Są łatwe w przygotowaniu, pyszne i całkiem zdrowe. Idealne na kolację albo śniadanie. Polecamy!