Składniki:
- 500 g fileta z indyka
- 1 puszka pomidorów
- 2 pory
- 2 cukinie
- 2 łyżki oleju
- 250 ml białego wina
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki majeranku
- pół pęczka bazylii
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Mięso umyj, osusz i i pokrój w kostkę.
- Pory umyj, oczyść i pokrój w cienki półplasterki.
- Cukinię umyj i pokrój w plastry.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż por, cukinię i mięso (ok. 4 minuty).
- Do mięsa wlej wino i gotuj kolejne 5 minut.
- Po tym czasie dodaj śmietanę kremówkę, pomidory i majeranek. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
- Duś na małym ogniu przez 45 minut.
- Na koniec dodaj posiekaną bazylię.
Wskazówki:
Dobrze smakuje z kuskusem.
Żródło przepisu:
Mniam