Gulasz z indyka z cukinią i porem

Składniki: 
  • 500 g fileta z indyka
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 pory
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki oleju
  • 250 ml białego wina
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • pół pęczka bazylii
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Mięso umyj, osusz i i pokrój w kostkę.
  2. Pory umyj, oczyść i pokrój w cienki półplasterki.
  3. Cukinię umyj i pokrój w plastry.
  4. Na rozgrzanym oleju podsmaż por, cukinię i mięso (ok. 4 minuty).
  5. Do mięsa wlej wino i gotuj kolejne 5 minut.
  6. Po tym czasie dodaj śmietanę kremówkę, pomidory i majeranek. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
  7. Duś na małym ogniu przez 45 minut.
  8. Na koniec dodaj posiekaną bazylię.
Wskazówki: 

Dobrze smakuje z kuskusem.

Żródło przepisu: 

Biedronka.pl

up
188 users have voted.