Jajecznica z łososiem

Składniki: 
  • 6 jajek
  • 100 g łososia wędzonego
  • 50 ml mleka
  • świeża bazylia (kilka listków)
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Wszystkie składniki wymieszać w misce, przelać na rozgrzaną patelnię. Smażyć mieszając aż do ścięcia jajek.
  2. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wskazówki: 
  • Sól dozuj bardzo ostrożnie - łosoś ma jej w sobie dość sporo.
up
170 users have voted.
Rodzaj dania: 
Sposób przyrządzania: 
Czas przygotowania: 

Wpisy blogowe z tym przepisem:

Grunt to dobrze zacząć dzień

A dobre śniadanko to bardzo dobry początek dnia. Dzisiejszy pomysł na śniadanie pochodzi z naszego ulubionego czasopisma kucharskiego, czyli Men's Health ;) Szybkie i smaczne. Polecamy!