Składniki:
- 1 duży królik
- 1 mały słoiczek musztardy Dijon
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 120 g masła
- 50 ml koniaku
- sól
- czarny pieprz z młynka
Przygotowanie:
- Królika pokrój na porcje.
- Kawałki mięsa posmaruj musztardą i ułóż w naczyniu do pieczenia, przekładając gałązkami rozmarynu.
- Częścią rozpuszczonego masła polej królika, dopraw solą i pieprzem.
- Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 210°C, podlewając regularnie resztą masła.
- W tym czasie podgrzej koniak w rondelku i podpal. Alkoholem polej upieczonego królika.
- Serwuj na ciepło.
Wskazówki:
Królika możesz podać też bez koniaku.
Żródło przepisu:
przepisy.magazyn-kuchnia.pl
0
Skomentuj