Pomidorowa salsa fresca

Składniki: 
  • 4 duże dojrzałe pomidory
  • 1/2 białej cebuli
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta kruszonej papryczki chili
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie: 
  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i wydrąż z nasionek.
  2. Pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiekaj.
  3. Połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Wskazówki: 
  • Jeśli nie masz limonki, możesz użyć soku z cytryny
Żródło przepisu: 

palcelizac.gazeta.pl

up
130 users have voted.