Składniki:
- 2-3 garści roszponki
- 1 gruszka
- 200 g sera koziego (roladka)
- garść orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Roszponkę umyj, osusz i rozłóż na talerze.
- Gruszkę umyj, pokrój wzdłuż na ćwiartki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plasterki.
- Orzechy włoskie upraż na suchej patelni.
- Ser pokrój w plasterki.
- W niedużej miseczce wymieszaj oliwę, syrop klonowy, sok z cytryny, sól i pieprz.
- Na rozposznkę wyłóż ser i gruszki. Polej winegretem. Posyp orzechami.
Wskazówki:
- Do winegretu możesz dodać (jeśli lubisz) szczyptę cynamonu.
Żródło przepisu:
kwestiasmaku.pl
0
Skomentuj